Насанкани од Груевски

Сто-двесте луѓе кои денес стојат зад лидерот, сами говорат каков е неговиот кредибилитет, а посредно и на партијата со таков лидер

Приземјување

Дури и расипан часовник, кој два пати во денот покажува точно време, вели дека одбројувањето почнува. Токму сега.

Мугабе и идентитетот

Груевски најдобро знае колку избори доби веслајќи го народот, божем, во одбрана на името. Некои „бомби“ открија како изгледала „одбраната“

Зелка за Москва

Не се сомневам во тврдењата на МВР дека од 2015 година лидерот на СДСМ, денес премиер, Зоран Заев, бил под постојани закани за атентат. Податокот е вознемирувачки, бидејќи атак...

Запрашени со омраза

Се плашам дека помирувањето во оваа држава ќе настрада помеѓу желбата на едните да донесат „живот за сите“ и на другите кои поимот живот го врзуваат со „секогаш работа“,...

Дома си е дома

Апсењето на Груевски и Бошковски е добра вест. Тие се живи и здрави за среќа на нивните семејства, но и за среќа на очекувањата на македонската јавност - низ...

Знаци покрај патот

Се работи за сите наши реални улици, калдрми, дупки и макадами по кои во недела граѓаните ќе одат од домовите кон гласачките места, а нелагодноста во табаните ги потсетува...