„Погребен венец“ и за Правниот факултет

Оставката на Давитковски го внесува Правниот факултет во еден уште потурбулентен период, во кој нема да биде прашање само дали и колку миленичиња на власта ќе бидат вработени таму....

Зар и ти, сине Бранко?

Црвенковски ништо не мора и не треба да прави заради СДСМ, бидејќи не е во прашање судбината на партијата. Во прашање е судбината на Македонија и сериозната загрозеност за...

Македонија на патот за Емаус

Како ќе ги препознаете земските „богови“? Токму по фарисејството. Едно зборуваат, друго прават. Работат за себе, не за заедницата. Не ги одликува скромност. Дури и во храмовите очекуваат посебен...

Со четврта Македонска република против „Тангентополи“

Градењето слободна, демократска и правна држава не се распишува на тендер. За тоа не се даваат провизии. Се бараат исклучиво визии. Се сеќавате ли како почна крајот на италијанската...

Гордана Јанкулоска: Девет години „човече-параван“ за вистинскиот министер

Никогаш доволно министерка, никогаш доволно самостојна. Секогаш некаде помеѓу, најмногу на браникот на партиските интeреси. На Гордана Јанкулоска, правник по професија, со награда за посебни достигнувања во правото доделена...

Оставки, меници и триаголници го крепат ВМРО-ДПМНЕ

Шемата на условување на пратениците и на членството на ВМРО ДПМНЕ не е фабричка грешка во системот туку дополнително инсталиран метод во мандатот на владејачката партија.

Зоран Ставрески: Министер и кум кому му изгоре државното „ќесе“

Негови поранешни соработници го опишуваат со неколку зборови: Интелегентен и арогантен, понизен пред надредените, суров кон подредените. Но, по серијата прислушувани разговори што ги објави опозицијата, се појави нова,...