Воздушен притисок

Владата може, на пример, сиромашните, пушачите, бездомниците, безобразните кафеанџии, дизелашите, пензионерите... да ги дислоцира во специјални гета, не мора да се викаат логори и, конечно, чистата бела македонска...

Костен-торта

Има некоја симболика во важниот настап на премиерот Зоран Заев во Смоларе на таканаречената Костенијада, позната и под името Ден на празот

Одвеано со виорот

Ако во оваа држава воопшто постои култура на сеќавањето, ерата на Груевски нема да биде запомнета ниту како нова, ниту како стара туку како црн период во историјата на...

Холограмски митинзи

Не дека последната деценија не се изнагледавме автобуси и секакви превозни средства што носеа републички „кворум“ по скопските митинзи, ама, ете, некако наивно помислив дека за локални избори не...

Ајвар и избори

Не е проблем ниту во Бутел, ниту во Градските гробишта. Проблемот е во слоганот: „Живот за сите!“. Глупав е! Ако веќе дојде живот за сите со изборот на актуелната...

Јазикот на референдумот

Премолчувањето на референдумите против бегалските права значи, и на краткорочни и на долгорочни патеки, одобрување на воведувањето фашизам