Министри на одмор

Имавме ние и вицепремиерка задолжена за евроинтеграциите, која стана градоначалничка на Тетово. И затоа Тетово стана европски град. Со најголем број диви депонии по глава на жител

Доста беше, разбуди се…

Во овие четири години органите на локалната самоуправа направиле илјадници проекти. Во просек по 5,6209 проекти дневно. И како ние не ги забележавме? Едноставно, од бомбардирање со толку многу...

Републиката во пламен

Во светлото на тазе потпишаниот Договор за добрососедство и соработка со Бугарија, предлагам оние што го бојкотираат Илинден да подготват и потпишат Договор за добрососедство и соработка со Турција

Живот после животот

Каде се движи Македонија? Кон Европската унија? До пред неколку дена (Самитот во Трст) овој одговор ќе беше прилично убедлив, но… Првото „но“ ќе го посветиме на самиот почеток,...

Другото име за идентитетот

Она што секогаш ме изненадува при преминот на некој од новинарскиот еснаф во политичките води е неподносливата леснотија на промената на парадигмата на која долги години ѝ служеле