Холограмски митинзи

Не дека последната деценија не се изнагледавме автобуси и секакви превозни средства што носеа републички „кворум“ по скопските митинзи, ама, ете, некако наивно помислив дека за локални избори не...

Ајвар и избори

Не е проблем ниту во Бутел, ниту во Градските гробишта. Проблемот е во слоганот: „Живот за сите!“. Глупав е! Ако веќе дојде живот за сите со изборот на актуелната...

Јазикот на референдумот

Премолчувањето на референдумите против бегалските права значи, и на краткорочни и на долгорочни патеки, одобрување на воведувањето фашизам

Министри на одмор

Имавме ние и вицепремиерка задолжена за евроинтеграциите, која стана градоначалничка на Тетово. И затоа Тетово стана европски град. Со најголем број диви депонии по глава на жител

Доста беше, разбуди се…

Во овие четири години органите на локалната самоуправа направиле илјадници проекти. Во просек по 5,6209 проекти дневно. И како ние не ги забележавме? Едноставно, од бомбардирање со толку многу...

Републиката во пламен

Во светлото на тазе потпишаниот Договор за добрососедство и соработка со Бугарија, предлагам оние што го бојкотираат Илинден да подготват и потпишат Договор за добрососедство и соработка со Турција