Уставниот суд на БиХ е „под притисок”, вели новоименуваниот претседател на судот

Уставниот суд на БиХ се соочува со секојдневен притисок од страна на политичките сили, кои не сакаат да ги прифатат одлуките против нивната етничка база, вели за БИРН, новоименуваниот...

Како беше екстрадиран последниот командант на логорот Јасеновац

Во првиот, од двата текста што БИРН ги подготви за Динко Шакиќ, говориме за тоа како, пред 20 години, последниот командант на концентрациониот логор Јасеновац, бил лоциран и екстрадиран...

Судот гo отфрли клучниот доказ во случајот Ќурувија

Судот во Белград по втор пат одлучи да го отфрли доказот што, наводно, ги сместува поранешните членови на Државната безбедност на Србија, на местото на убиството на опозицискиот новинар...