Зошто хрватските медиуми им даваат простор на ревизионистите?

Во време на растечки историски ревизионизам во Хрватска, хрватската телевизија и весниците, им отстапуваат време и простор на десничарите, кои ги минимизираат злосторствата извршени од фашистичкиот усташки режим, во...