Постизборните победи на ДУИ против Владата

Иако и од двете партии негираат дека постои изместена субординација во коалицијата, досега имаше поголем број одлуки што во јавноста беа оценувани како показател дека ДУИ има привилегиран статус

Плакати со ликот на Ратко Младиќ залепени во Источно Сараево

На зградата на општина Источно Ново Сараево, залепени се плакати со ликот на воениот командант на Војската на Република Српска (ВРС), Ратко Младиќ, кој беше осуден за воени злосторства....

Помирувањето не е соодветен збор за жртвите на војната во Косово

Употребата на зборот ‘помирување’ не им помага на семејствата на Албанците од Косово и на српските жртви на војната да се соочат со минатото, бидејќи тој сугерира дека злосторствата...

Жалбите против пресудата на Радован Караџиќ во април

Жалбите против пресудата со која поранешниот претседател на Република Српска (РС), Радован Караџиќ, беше осуден за геноцид и злосторства против човештвото, ќе бидат изнесени кон крајот на април оваа...

Владата го разреши Џејсон Мико од позицијата почесен конзул

На предлог на Министерството за надворешни работи,Владата  го разреши Џејсон Мико од позицијата почесен конзул на Македонија во Тусон, Аризона, САД , на која беше именуван во 2013 година....

РС и Србија најавија усвојување на заеднички наставен план и програма

Од следната учебна година, учениците во основните училишта во босанскиот ентитет, Република Српска (РС), ќе изучуваат четири предмети според заеднички наставен план и програма со учениците во Србијa

Загреб: Повлечен предлогот за именување на улица по генералот Бобетко

Златко Хасанбеговиќ, претседател на Одборот за именување на населби, улици и плоштади на град Загреб, изјави дека предлогот за именување на улица по хрватскиот воен генерал од 90-тите години,...