Вучиќ во Хрватска: Семејствата на исчезнатите бараат одговори

Семејствата на лицата кои сѐ уште се сметаат за исчезнати во војната што се водеше во 90-тите години, очекуваaат дека за време на првата посета на Александар Вучиќ како...

Уапсени двајца полицајци во рамките на истрагата за убиството на Ивановиќ

Косовската полиција уапси двајца полицајци од северна Митровица, поради сомневање дека манипулирале со доказите од истрагата, што се води за убиството на Оливер Ивановиќ.

Критики до Србија и Косово поради оддавање на почит на воени злосторници

Активисти за човекови права, упатија критики до пратеницита на Собранието на Косово, бидејќи со едноминутното молчење му оддадоа почит на единствениот хашки осуденик од Косово

Можно е повторно судење на осудените за убиство на Стамболиќ

Судот во Белград повторно ќе го разгледа барањето за повторување на постапката против лицата осудени за убиство на Иван Стамболиќ и за обидот за убиство на Вук Драшковиќ

Критики поради учество на воен злосторник на тркалезна маса во Белград

Српски активисти за човекови права, го осудија учеството на поранешниот офицер на ВРС Винко Пандуревиќ, кој беше осуден за воени злосторства во Сребреница, на тркалезна маса во Белград