Десетгодишна битка нa полицаец од БиХ за докажување на невиноста

По три и пол години поминати во притвор во Србија и десет години правна битка против обвинувањата дека дал наредба за напад на колона на Југословенската народна армија (ЈНА),...

Албанија го потпиша договорот за потрага по останките на жртвите од комунизмот

По голем број одложувања, МВР на Албанија, потпиша договор со кој ѝ се овозможува на Меѓународната комисија за исчезнати лица (МКИЛ) да учествува во пронаоѓањето и идентификувањето на посмртните...

Томпсон му се приклучи на пречекот на хрватските фудбалери

Марко Перковиќ Томпсон, националистички пејач кој пееше во знак на поддршка на лица обвинети за воени злосторства, им се придружи на хрватските играчи во автобусот со кој тие пристигнаа...

Србија: Најавено спречување на иселувањето на бегалците од војните во 90-тите

Неколку организации најавиja дека ќе се обидат да го спречат Комесаријатот за бегалци на Србија, да ги исели бегалците од конфликтите во деведесеттите години, кои живеат во празни станови...

Вистината и правдата не добија поддршка на самитот за Западен Балкан

На неодамнешниот самит за Западен Балкан во Лондон, поддршката за формирање на регионална комисија за вистината, изостана. Ова е уште една можност што Европа ја пропушти, да помогна во...

Во Србија нема солзи за жртвите од Сребреница

Оваа, како и претходните години, во Србија изостана јавното сеќавање на геноцидот извршен во Сребреница, што е одраз на континуираното отсуство на емпатија и солидарност кон жртвите и преживеаните...