Средба на виктатори

Во Охрид на неколку часа дојде виктаторот, како што нагалено си го нарекуваат Виктор Орбан во неговата земја, поради несомнено докажаниот демократски капацитет. Дојде, за лично да провери со...

Коце заслужува четврта шанса

Некогаш, во едно дамнешно минато, да не речам во старата ера, жените во Саудиска Арабија не смееја да возат коли, а имаше и еден градоначалник Коце Трајановски кој сечеше...

Ајвар и избори

Не е проблем ниту во Бутел, ниту во Градските гробишта. Проблемот е во слоганот: „Живот за сите!“. Глупав е! Ако веќе дојде живот за сите со изборот на актуелната...

Слобода за почетници (2)

Ако тргањето од јавниот простор на споменикот на егзекуторот и делачот на „лична и брза правда“, Ќосето - е прашање на процедура, признанието на доброто - е прашање на...

„Бечка школа“

Џабе вам ви пука филмот кога на „Водовод“ ќе му пукне цевка. Џабе ги студирате со какво „фи“ биле пукнатите цевки, кога имате власти на кои „фи“-то за крадење...

Магична крпа

Еве, денес му кажувам. На Дамјан Манчевски. Не дека не знае. Не дека е првпат. Не дека е генерална слика. Ама не е ни исклучок. Далеку од исклучок. Ниеден...