Диме Спасов и Мерил Стрип

Немаме потреба да се сомневаме дека и оние аудио-записи, чиј мал дел беше презентиран преку таканаречените „бомби“ на Заев, се всушност звучни кулиси за филмчињата што (си) ги прави...

Половина БДП јавен долг

Што значи тоа што јавниот долг надмина 50% од БДП? Кои се проблемите со нашиот јавен долг? Што треба да се направи за да се сменат работите?

Читај го Прибе, гледај го Чавков

Решението со кое Чавков е назначен за координатор на безбедносен реформски проект инициран од извештајот на Прибе, техничкиот премиер Емил Димитриев може да си го свитка во форма на...