Гол за продолженија

Ќе се играат продолженија, два пати по шест месеци, пред Македонија да се квалификува за следната фаза на патот кон ЕУ. Можеби тоа е разочарувачки за сите кои мислеа...

Ајде да ѝ погледнеме в очи на иднината!

Иако под ударот на тектонските движења предизвикани од македонско-грчкиот договор за името на нашата земја голем дел од таканаречената јавност буквално се раздвои на своите составни делови, при што...

Очи ширум затворени

Радува грчката иницијатива како доказ на изградената доверба, но длабоко растажува нашата поделеност во општеството, неможноста колективно да го препознаеме моментот, слепилото, лошите зборови, клетвите, „та гриземе усни, стегаме...

е-Бачев

Некои ај-ти експерти тврдат дека доколку Јанко Бачев успеат да го претворат во Андроид апликација, тој би станал е-Бачев. Јас сум скептик дека овој Андроид на македонската политичка сцена...

Одумирање на државата

Постои таков тип несреќни луѓе кои, од раѓањето па до смртта, живеат во заблуда дека поради нешто се повикани да се занимаваат со јавни работи, да го исправаат она...

Името на интегритетот

Значи можело. Ама не се сакало. Оти, ако се решел проблемот со Грција, некои наши политичари ќе немале на располагање доволен број надворешни непријатели за правопропорционално да произведуваат идентичен...