Меѓу „ура“ и „уа“

Во целиот период - од обвинението до пресудата, Санадер ниту еднаш не изјави дека тоа е напад врз партијата што претходно ја предводел - ХДЗ

Валтер го брани сарајо

Во заговор на светските илумина, неколку амбасади во Република Македонија и најмалку двајца еврокомесари е разрешен Вилипче Македонски певецот, познат славеј и селфи-изведувач на народни песни

Платформата на нашето задоволство

Основното прашање е зошто македонската патриотско-предавничката коалиција направи ваков упад во Грција? Кога тие се, нели, главните кочничари на македонскиот сеопшт економски, општествен, културен, цивилизациски прогрес. Одговорот, се разбира,...

„Здравей“ за фактите

Средбата Заев-Борисов го потврди фактот дека старите „рефрени“ се исфрлени од вокабуларот и ја рефлектираше уште посилно волјата на двете земји да градат добри односи

Лажниот цар Никола Мали

Во Италија е уапсен извесен Стефан Чернетиќ, принц на Црна Гора и Македонија. Македонските лажни цареви уште шетаат по земјата и држат исто толку лажни политички говори

Длабоки депонии и плитка свест

Фактот дека Македонија е затрупана со 1.000 депонии, сосема јасно зборува и за нашата (не)културна матрица и за еколошката (не)едукација. Ланската слика од Дебарско езеро покриено со илјадници пластични...

Кој го уби „Дневник“

Ако постоеја гробишта за медиуми, зад десетте години власт на злосторниците од ДПМНЕ ќе останеше само една огромна масовна гробница со многу лешови. „Дневник“ денес и официјално е...

Hic Rhodus, hic salta!

Ако Груевски е за членство во ЕУ и НАТО, тоа значи дека ќе гласа за законите кои водат кон исполнување на условите што водат до таа цел.