И по Ташко – Рашко

Во знак на поддршка и во чест на новокомпонираното здружение „Т`га за југ“, со надеж дека делото на Ташко ќе продолжи и со Рашко, ја препеавме познатата песна на...

Запрашени со омраза

Се плашам дека помирувањето во оваа држава ќе настрада помеѓу желбата на едните да донесат „живот за сите“ и на другите кои поимот живот го врзуваат со „секогаш работа“,...

Дома си е дома

Апсењето на Груевски и Бошковски е добра вест. Тие се живи и здрави за среќа на нивните семејства, но и за среќа на очекувањата на македонската јавност - низ...

Од А до Ш за режимот што замина

А е за арамилакот како главен атрубут на нивната автократија. А е и за аболицијата со која се обидоа да се самоамнестираат за истиот тој арамилак. Ама не само...

Одвеано со виорот

Ако во оваа држава воопшто постои култура на сеќавањето, ерата на Груевски нема да биде запомнета ниту како нова, ниту како стара туку како црн период во историјата на...

Знаци покрај патот

Се работи за сите наши реални улици, калдрми, дупки и макадами по кои во недела граѓаните ќе одат од домовите кон гласачките места, а нелагодноста во табаните ги потсетува...