Хаг ќе му именува правен застапник на Воислав Шешељ

Хашкиот трибунал, на Воислав Шешељ, ќе му именува правен застапник за претстојната жалбена постапка, бидејќи Шешељ одби да се врати во Хаг. Радоша Милутиновиќ, Белград Механизмот за меѓународни кривични...

Шешељ нема намера да присуствува на жалбеното рочиште

Националистичкиот политичар, Воислав Шешељ, го отфрли предупредувањето од Хашкиот трибунал, дека ќе му биде назначен бранител по службена должност, доколку не присуствува на жалбеното рочиште. Лидерот на Српската радикална...

Шешељ во реално шоу му се потсмева на Хашкиот трибунал

Воислав Шешељ, во реално шоу презеде улога на судија, потсмевајќи му се на Хашкиот трибунал, кој повторно му испрати предупредување во врска со неговото присуство на претстојната жалбена расправа....

Од ООН побарано да изврши притисок врз Србија заради екстрадиција на тројцата радикали

Претседателот на Хашкиот трибунал побара од Советот за безбедност на ООН да преземе акција, со која конечно ќе се обезбеди апсење на тројцата членови на Српската радикална партија, СРП,...

Осомничените за воени злосторства на Балканот и натаму имаат политичко влијание

Иако поминаа години по конфликтите на Балканот, гласачите во поранешна Југославија и денес гласаат за лица кои биле, или осудени, или обвинети за воени злосторства, што покажува дека национализмот...

Од Трамп побарано да ја отфрли поддршката на Шешељ

Поранешни американски дипломати, академици и активисти за човекови права, го повикаа претседателскиот кандидат, Доналд Трамп, да ја отфрли поддршката на водачот на Српската радикална партија, Воислав Шешељ, кому му...