Истражувањa

КОД: Последици од загадувањето од РЕК Битола и ТЕЦ Осломеј

КОД во рамките на Проектот за истражувачко новинарство и соработка помеѓу медиумите и граѓанскиот сектор истражува какво е загадувањето во југозападна Македонија

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Македонија годишно троши 253 милиони евра за лекување на работниците кои заминуваат на боледување поради загаденост на воздухот. Дури 1350 луѓе годишно умираат од последици од загадувањето! Во Пелагонија заболуваат и децата. Како работат термо-електраните РЕК Битола и ТЕЦ Осломеј.