Како се одвивала истрагата за 750.000 евра на Меѓународниот сојуз

„Истрагата поинаку ќе се одвиваше, пензионерката да го тврдеше тоа што сега го тврди“, вели во интервју за БИРН, директорот на Финансиската полиција, Муареми

Манчевски: Не прифаќаме политички договарања за медиумски реформи

„Административниот систем е направен за да биде отпорен на промени“, вели во интервју за БИРН, министерот Дамјан Мачевски, со кого разговараме и за партиските вработувања и за реформите во медиумскиот...

Виктор Габер: Невозможно е други да ни ја пишуваат историјата

Не се преговара за фактите, туку за начинот како се пренесуваат, вели во интервју за БИРН, шефот на македонскиот тим во македонско-грчката комисија за ревизија на учебниците