Рангелова: Изолирана партија е партија без иднина

Со пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова разговаравме за поставеноста на нејзината партија во однос на референдумот и Договорот од Преспа, како и за проблемите со кои се соочува партијата...

Уставниот суд на БиХ е „под притисок”, вели новоименуваниот претседател на судот

Уставниот суд на БиХ се соочува со секојдневен притисок од страна на политичките сили, кои не сакаат да ги прифатат одлуките против нивната етничка база, вели за БИРН, новоименуваниот...