Невремени избори

Малку има понеисправни и пообесхрабрувачки потези во времињата како што се овие од евентуалната одлука да се распишат предвремени избори, а шпекулациите дека токму тоа ќе се случи се...

Македонски декамерон

Една ноќ, го врти полицаец бројот на МВР и откако ќе му кренат, прашува: – Се извинувам, дали е тоа три-еден-еден, седум-два-два-два? Од другата страна одговара, исто така, полицаец:...