Мајстори за перцепција

Како одговор на новинарско прашање – дали лидерот на ДУИ, Али Ахмети, би се повлекол од партиската функција доколку ДУИ биде поразена на следните избори, министерот за економија, Крешник...

Грабнување или силување?

Јас знам дека западната цивилизација се гордее на наследството на античката грчко-римска традиција и знам дека се прогласува за нивен продолжувач. Кога сме кај Рим, тогаш тоа е римското...

Букет за смет

Еднаквите права и можности, тој е букетот што недостига. Другите веќе утре може да ги фрлите во смет

Имаме ли избор

Критиката на „западната хегемонија“ е оправдана, но решенијата понудени денес не се само лоши, туку и опасни.

Воен рок и зошто не?

Зошто повеќето земји, кои, исто како и Македонија, ја суспендираа задолжителната воена обврска по завршувањето на Студената војна, сега повторно ја воведуваат?