Големото ништо

Никогаш не стана „претседател на сите граѓани“ и остана само лојален извршител и апаратчик на партијата

Опрости ми Папе

Успеавме да дојдеме до целосниот текст што Иванов се подготвувал да му го прочита на Папата за време на приемот во претседателската вила

Првомајска

Еве и да излеземе на марш, какво фајде - ќе извикаш некоја работничка парола, празен градов нема кој да те чуе

Амнезијата на Силјановска

Професорката што искина железни опинци шетајќи од медиум до медиум за да го критикува Договорот од Преспа, сака да се кити со првата клучна придобивка од него