Украина, далечна, а толку блиска

Неодамна, преку социјалните мрежи, професорот Ѓорѓи Спасов ја сподели следната анегдота, за која тврди дека е „жива вистина“: Во 1968 година, кога армијата на Советскиот Сојуз влезе во Чехословачка,...

Домашниот оџак

Другите институции со делокруг надвор од корпусот прашања меѓу Скопје и Софија мора да работат, а не да бидат набљудувачи

Сурова година

Годинава штотуку почна, а веќе има премногу кандидати во трката по пехарот за „суета над суетите“