Како се готви политика

Неодамна започнатата дебата за времетраењето на породилното отсуство во Македонија, иако благородна во иницијалната замисла, се движи по погрешни шини. Дискутирањето за должината на отсуството во месеци и недели...

Последното претседателско помилување

Откако Претседателот ја уништи и последната надеж за исполнување на Пржинскиот договор, само меѓународна интервенција може да ја спаси државата од насилство. На 12-ти април, Претседателот на Македонија, Ѓорге...

ЕУ помеѓу стабилноста и вредностите

Со поддржувањето на владејачката коалиција која одбива да прифати какви било предлози или барања од граѓанскиот сектор, ЕУ очигледно праќа порака дека, на крајот од денот, граѓанските барања се...