Репортажи

Вевчанскиот карневал низ фотографии

Фото-репортажа од Вевчани

Вевчанци и годинава преку традиционалниот карневал што се одржува по повод Василица, дава шеговит, понекогаш циничен, а понекогаш и сатиричен коментар на случувањата во годината што измина.

Фотографот Роберт Атанасовски беше таму тоа да го забележи.