Командантите на воената полиција ја избегнаа одговорноста за геноцидот во Сребреница

И покрај сведочењата на преживеаните, на официјалните документи и на пресудите на Хашкиот трибунал, во кои се наведува дека три единици на воената полиција на босанските Срби биле вклучени...

Загуба на родителот во Сребреница: „Го познавам татко ми од фотографија“

Дваесет и петгодишната Џенана Салиховиќ од Сребреница, за прв пат во 2000 година го видела својот татко Џевад, и тоа на фотографија, бидејќи тој веќе пет години не бил...

Воените жртви на Жепа се чувствуваат заборавени

Воените злосторства во Жепа, извршени веднаш по масакрот во Сребреница во јули 1995 година, во раните хашки пресуди беа третирани како геноцид, но обвиненијата на крајот беа отфрлени