Невидливите деца на Косово: Скриеното наследство од военото силување

Бебињата кои во Косово се родени како резултат на силувањето , биле криени, давани на посвојување или раснеле во домови за деца,а мајките и натаму се плашат ова да...

Долго скриена историја за страдањата на хрватските Роми

По повод Меѓународниот ден на сеќавањето на геноцидот над Ромите, историчарот Даниел Војак, за БИРН говори за прогонот и убиствата што над илјадници Роми, ги извршиле нацистите и нивните...