Одбиено барањето на Караџиќ

MМКТ го отфрли барањето на Радован Караџиќ за преиспитување на одлуката, на приговорот за висината на казната

Националната омраза и насилството го поткопуваат хрватското општество

Sven Milekic Загреб Кога во државното обвинителство во Шибеник, на сослушување беше приведен маж, под сомнение дека извршил етнички мотивиран напад, тој го понуди она што сметаше дека е најсоодветна...

Семејствата на исчезнатите Срби во Косово, губат надеж

Поради несоодветната истрага на меѓународните организации и политичките тензии меѓу Приштина и Белград, сè уште не се пронајдени неколку стотици Срби, кои исчезнаа за време и по војната во...

Одбележан Меѓународниот ден на исчезнатите лица

Anja Vladisavljevic and Perparim Isufi Загреб, Приштина Во БиХ, Хрватска и во Косово, Меѓународниот ден на исчезнатите лица, беше одбележан со низа настани, со кои беше укажано дека илјадници лица, исчезнати во војните...