Вести

Споделете го вашето искуство: Алиментација на Балканот

Би сакале да слушнеме искуства од разведени/разделени родители во Албанија, Србија, Косово, Северна Македонија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Хрватска на кои им била одобрена алиментација за нивните деца.

Скролувајте надолу за повеќе информации за тоа како да учествувате.

Клучните работи што сакаме да ги дознаеме:

  • Каков беше процесот?
  • Колку време траеше?
  • Вид на алиментација?
  • Опсег на плаќање?
  • Проблеми

Ние нема да објавуваме никакви документи или имиња без претходна согласност и не планираме да користиме конкретни примери, туку да покажеме поопшти, системски проблеми. Вашите одговори се безбедни и шифрирани.

Вашите искуства ќе се користат за да ни помогнат во тековната истрага.

Како да учествувате?

За да го испратите вашето искуство, само пополнете го овој формулар. Прашалникот е достапен на англиски, но и на албански, босански/хрватски/црногорски/српски и македонски јазик.

Можете исто така да не контактирате преку е-пошта: [email protected].

Или можете да не контактирате на социјалните мрежи:

Фејсбук: @balkaninsight

Твитер: @balkaninsight