Регион

Мисата за жртвите од Блајбург ги покажа слабостите и силните страни на Балканот

Настан што се случи пред 75 години, овој викенд ги стави настрана пандемијата на корона вирусот, политичките скандали и претстојната рецесија на Балканот. Имено, одбележувањето на 75-годишнината од убиствата на хрватските нацистички војници и цивили, што ги извршија партизаните на крајот од Втората светска војна во Блајбург, со миса во катедралата во Сараево, предизвика лути […]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •