БИРН добитник на наградата за медиумска слобода на Репортери без граници

Одбележувајќи го Денот на слободата на медиумите, организацијата Репортери без граници Австрија и ја додели на Балканската истражувачка репортерска мрежа својата годишна награда за медиумска слобода – Сигнал за...

Интегритет и авторство во новинарството на Западен Балкан

Дваесет и првиот век требаше да биде златно доба за новинарството, време за попрецизна, подостапна, потранспарентна општествена поврзаност во потрага по јавниот интерес. Каде е проблемот? Веруваме дека одговорот...