Станете мобилен новинар

Дали сте новинар или медиумски професионалец кој го користи својот паметен телефон само за телефонски повици и пораки? Вашиот мобилен телефон е многу повеќе од комуникациски уред. Тој е...

БИРН добитник на наградата за медиумска слобода на Репортери без граници

Одбележувајќи го Денот на слободата на медиумите, организацијата Репортери без граници Австрија и ја додели на Балканската истражувачка репортерска мрежа својата годишна награда за медиумска слобода – Сигнал за...