Груевски мора да поднесе оставка и да направи пат за транзициски процес

Време е македонскиот премиер да си оди – секое друго решение би било како разместување на столчињата на палубата на брод што тоне. Како што одекнува скандалот со прислушувањето...

Груевски, изгледа каменот навистина доаѓал од блиску!

Додека оркестарот на бродот свири, зад грбот на капетанот пратеници доставуваат признанија со колку илјади евра е условена нивната лојалност во Парламантот, а судии собираат докази колку од дивото...

Груевски од Македонија направи кошмар

Влада која спроведува операции на следење од вакви размери го има изгубено кредибилитетот, го има изгубено своето право да владее. Минатите седмици Македонија е бомбардирана од откритија за масовно...

Ја жнееме сеидбата од „Писмото на Груевски“

Не знам зошто сме толку изненадени од фразите што извираат од аудио-снимките, од типот – „ќе ги сотреме“, „новинари говеда и идиоти“, „ќе лета од работа“ или „на клоци...

Случајот на Кежаровски покажува дека Македонија го загуби патот

Со начинот на кој ги водеше случајот на Кежаровски и измените и дополнувањата на Уставот, Владата на Никола Груевски повторно се покажа во своите вистински авторитарни бои. Со тажниот...

Одбиваме да бидеме попатен aн на комесарот Хан!

Европските комесари треба да знаат што порачуваат де факто кога велат дека дијалогот треба да се врати во Парламентот. А го велат следново: Вратете се таму каде што владее...

Генерацијо, имаш ли храброст да кажеш „The game is over!?“

Длабоко им се извинувам на почитуваните читатели на Призма, што во оваа колумна ќе му се обратам само на едно лице – драг школски другар, соученик од гимназијата „Кочо...