Зар и ти, сине Бранко?

Црвенковски ништо не мора и не треба да прави заради СДСМ, бидејќи не е во прашање судбината на партијата. Во прашање е судбината на Македонија и сериозната загрозеност за...

Македонија на патот за Емаус

Како ќе ги препознаете земските „богови“? Токму по фарисејството. Едно зборуваат, друго прават. Работат за себе, не за заедницата. Не ги одликува скромност. Дури и во храмовите очекуваат посебен...

Со четврта Македонска република против „Тангентополи“

Градењето слободна, демократска и правна држава не се распишува на тендер. За тоа не се даваат провизии. Се бараат исклучиво визии. Се сеќавате ли како почна крајот на италијанската...

Четири непријатни вистини за македонската економија

Македонската економија не е лидер според економскиот раст, странските директни инвестиции воопшто не се зголемени, а невработеноста не е намалена. Вистина број 1 – Не сме лидери во економски...

Груевски мора да поднесе оставка и да направи пат за транзициски процес

Време е македонскиот премиер да си оди – секое друго решение би било како разместување на столчињата на палубата на брод што тоне. Како што одекнува скандалот со прислушувањето...

Груевски, изгледа каменот навистина доаѓал од блиску!

Додека оркестарот на бродот свири, зад грбот на капетанот пратеници доставуваат признанија со колку илјади евра е условена нивната лојалност во Парламантот, а судии собираат докази колку од дивото...