Опрости ми Папе

Успеавме да дојдеме до целосниот текст што Иванов се подготвувал да му го прочита на Папата за време на приемот во претседателската вила

Првомајска

Еве и да излеземе на марш, какво фајде - ќе извикаш некоја работничка парола, празен градов нема кој да те чуе

Воин за циркони

Не може ли да направиме размена со Грција која, освен споменици, ќе вклучи и канцелариски материјал?