Груевски во Владата е помалку опасен од груевизмот во системот!

Груевски и да не биде во Владата, опозицијата до април не ќе може да ги елиминира неговите девијантни методи кои функционираат во системот. И кога „де јуре“ ќе биде...

Кризата во Македонија е можност за нови сили

Кога земјата ќе излезе од сегашната криза граѓанското општество ќе има шанса да одигра значајна улога во создавањето на поинакво општество. Додека премиерот Никола Груевски и неговите министри и...

Шест решенија за македонската економија

Во економијата нема волшебни стапчиња кои можат да ги сменат работите одеднаш. Но, може да има столбови. Столбови, на кои ќе се базираат економските политики. Еве ги столбовите на...

Комесаре, добри гости ти дојдоа!

Што бараше во тимот на Груевски директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање, Сашо Мијaлков, кој заедно со двајца министри неодамна си поднесе оставка, „за да помогне во надминувањето...

Последното возење на „мерцедесот“ на Груевски

Со бегствотото на Сулејман Османи, освен што ги навртеа рефлекторите кон сомнежи за поинаков „учинок“ на МВР во Куманово, неповратно ги изгнасија и гробовите на осумте полицајци. Знаеме дека...

Смрт за фашизмот, слобода за Македонија

Лесно е да се зборува за антифашизам, но тешко е да се признае дека најкраткиот пат до екстремен фашизам води преку „патриотизам“ слепо центриран околу моноетнички и авторитарни практики....

На Груевски не му истече мандатот туку времето!

Петстотини и кусур делегати, возрасни луѓе, цели два дена ќе потрошат во режирана фиделкастровска атмосфера, без шанса да сфатат дека на нивниот вожд не му истече лидерскиот мандат туку...

„Погребен венец“ и за Правниот факултет

Оставката на Давитковски го внесува Правниот факултет во еден уште потурбулентен период, во кој нема да биде прашање само дали и колку миленичиња на власта ќе бидат вработени таму....