Каријатидите на плоштад: Да се прочисти споменичниот список

[Интервјуто е измислен, сатиричен текст] Во татковината на контрапротестите, палмите со тушеви, стиропорниот барок и на вработувањето преку ТВ-лотарија, не е нималку чудно ако ви успее да поразговарате со...

Мачките на Ванхауте: Не гледаме вести, не разбираме лаење

[Интервјуто е измислен, сатиричен текст] За првпат со мачките на Ванхауте зборувавме за пропустите во избирачкиот список, медиумите, превирањата во Бутел и за тоа како ги доживуваат македонските политичари....

Колумбо: „Титаник“ не ја откри Америка

Интервјуто е измислен, сатиричен текст] Познатиот морепловец дошол во лов на едно од оние 600 работни места на ден, му се допаѓа Скопје 2014, иако има забелешки, во интервјуто...

Меѓународната заедница: Избирачкиот список е прочистен, го нема СДСМ

[Интервјуто е измислен, сатиричен текст] Во ексклузивно интервју, Меѓународната заедница зборува за Пржинскиот договор, улогата на комесарот Хан, излетот на Груевски во Вашингтон и за спорот за името. Со...

Дедо Мраз: Порано за Нова година виткавте сарми, сега виткате палми!

Од ладната Лапонија деновиве во Скопје со санката долета Дедо Мраз. Го фативме на заминување, половина час пред да се врати на север со празните торби. Прифати интервју под...