Регион

Косово: Финансиската поддршка на осомничените за воени злосторства, во сенка на сослушувањата

Косово издвои милиони евра за да им помогне на поранешните припадници на Ослободителната војска на Косово (ОВК), на кои евентуално ќе им се суди во Хаг