Во Македонија снема кандидати за судии

Судскиот совет не може да избере судии и да ги пополни над 150-те празни места во судовите, бидејќи нема кандидати со завршена Академија. Само во 2014 година, поради пензионирање...

Се токми Советот на пензионери што ќе ги разрешува судиите

Судскиот совет ја комплетирал листата на пријавени пензионери кои сакаат да членуваат во новото тело што ќе ги разрешува судиите, па по спроведување на психолошкиот и тестот за интегритет,...

Правосудна бомба: Мијалков, Груевски и Јанкулоска на чело на судовите

На дванаесетата по ред политичка бомба Заев презентираше аудио снимки од кои се гледа спрегата меѓу Судскиот совет, Врховниот суд, МВР, УБК и обвинителството – институциите кои според Устав...