Бугарија: Страв од загадување поради заринкан брод

Северното црноморско крајбрежје на Бугарија е загрозено од заринкан брод полн со товар што е опасен за околината и за живиот свет, предупредуваат екологистите од земјата. Пловилото Вера Су,...