Истражувањa

КОД: Случај Коста Крпач

КОД прави реконструкција за да одговори на прашањето како почина Коста Крпач? Кои се деталите од истрагата на човекот чие име го обелодени претседателот Иванов на листата помилувани, иако не е осомничен ниту обвинет. Како ликовниот уметник станал директор на фирма каде се префрлаа пари за набавка на опрема за прислушување од Израел вредна околу 14 милиони евра. Убиство или самоубиство? Кој му се заканувал на Коста Крпач и чија рака пукала во неговите гради?