Репортажи

Виножитото се врати на скопските улици

По едногодишната пандемиска пауза се одржа нова парада на гордоста

Жена-парк беше зборното место | Фото: БИРН

Таму беа претседателот Пендаровски и министерката Шекеринска… | Фото: БИРН

… како и помладите | Фото: БИРН

Маршот тргна точно напладне | Фото: БИРН

На Рекорд беше весело | Фото: БИРН

Имаше прегратки… | Фото: БИРН

… и музика | Фото: БИРН

Па, и гости од Америка | Фото: БИРН

Се парадираше со пораки… | Фото: БИРН

… и со слогани | Фото: БИРН

Виножитото ги покри скопските улици| Фото: БИРН

Учесниците се разладувааа на оригинален начин | Фото: БИРН

Упатија и по некој совет | Фото: БИРН

Прошетката заврши во скопскиот парк | Фото: БИРН

И таму нè чекаа пораки | Фото: БИРН

Васил Гарванлиев ја пееше евровизиската „Proud“ на Тамара Тодевска | Фото: БИРН

Потоа почна забавата| Фото: БИРН