Регион

Хрватските паравоени сили: Од критичари на власта, до нејзини соработници

Паравоените Хрватски одбранбени сили (ХОС), некогаш жестоки, екстремно десничарски критичари, на Туѓман и неговата ХДЗ, денес се пиони на десничарското крило на таа иста партија

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •