Истражувањa

КОД: Мистериозни самоубиства по затворите

КОД истражува што се случува по македонските затвори и каква е примената на Законот за пробација

Жена задавена со сопствената коса, затвореничка загушена со ќесе, новинар се удави во кофа?

Агресија и насилство во Малолетничкиот дом во Велес – може ли законот за пробација да ја намали затворската инфекција?

Дали алтернативните притворски и затворски мерки ќе ги растоварат и затворите и казнениот систем?