Истражувањa

КОД: Тортура и полициска бруталност

Прекумерна и несразмерна сила врз демонтранти, приведување и удирање деца – полицијата повторно со критикиувана за тортура над цивилите

Прекумерна и несразмерна сила врз демонтранти, приведување и удирање деца – полицијата повторно со критикиувана за тортура над цивилите. Зошто во Македонија постојано се нотираат и се повторуваат случаи на насилството од чуварите на редот и мирот. Се грижи ли некој за психолошката состојба на припадниците на МВР? Кога и како да одговорат на провокации?