Зошто ВМРО-ДПМНЕ веќе ги изгуби изборите

И што ќе се случи ако постојната, до срж криминализирана гарнитура остане на власт? Ништо особено. Ќе продолжиме како и во последната деценија: без судство, со партизирана администрација, со...

Атомски с десна

Последниот „атомски с десна“ на Комисијата што ја плаќаме за да постапува неселективно, не е инцидент. Тоа е потврда на правилото дека со корумпирани елити во изборната трка, и...

63-те Пратеници: Решение на кризата, или на државата?

„Кризата ќе заврши само со 63 пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата. Тоа е главна гаранција (…) дека Заев и неговата банда нема да ја дестабилизираат Македонија.“ Таква е позицијата...

Пратеници или затвореници

Не им требаат толку пратеници за да не бидат уценувани, туку за да обезбедат натамошна тиранија од страна на нивното мнозинство, што ќе ги направи недопирливи за правдата и...

Амди, Ганди и бунди

Така што непотребно се крева толку врева околу стајлингот и облеката на Амди Бајрам. Кога е меѓу овци и смртно уплашен за својата кожичка, како поинаку да се камуфлира

Mакедонскитe синови на Чаушеску

Апсурдно, но вистинито, токму министерката Гордана Јанкулоска станала една од високопрофилните жртви на нејзините инвестиции во монструозниот хибрид МВРО-ВМРО, во кој самата секој ден ѕидала по една тула