Се гледаме во некролог

Македонија сѐ уште е казамат. Во секоја смисла на зборот. И идеолошки, и церебрален, и морален, и институционален, следствено на тоа – и правосуден

Цвеќе на злото

Нема таква можност за излез од кризата со вакво ДПМНЕ. Нема намалување на јазот на омразата со ќoсиња и касапи во вокабуларот и плановите на власта

Тежок пораз на режимот

Искуството нѐ учи дека сите оние протодиктатори што се осмелиле да излезат на минимум фер избори, ги добивале или ги губеле изборите со минимална разлика. Ама следните ги губеле...

Груегзит

Овие избори не се за оваа или за онаа партија туку за клучен избор - длабоки демократски промени или длабока бездна