Замор од избори

Предизборните кампањи се движат во траекторија на една кратка отсечка меѓу сатанизирањето на противникот и нереалните ветувања

Шега со времето

Ако некогаш живееме во Монти Пајтон држава, денес живееме во време кога сѐ е толку искарикирано, што навистина повеќе не е смешно.

Грабнување или силување?

Јас знам дека западната цивилизација се гордее на наследството на античката грчко-римска традиција и знам дека се прогласува за нивен продолжувач. Кога сме кај Рим, тогаш тоа е римското...

Воен рок и зошто не?

Зошто повеќето земји, кои, исто како и Македонија, ја суспендираа задолжителната воена обврска по завршувањето на Студената војна, сега повторно ја воведуваат?

„Невидливите“ луѓе и нивните бракови

Во четвртокот вечер (15 февруари), речиси сите поважни светски телевизии ја прекинаа својата програма со агенциските „брејкинг њуз“: грчкиот парламент го усвои законот за истополови бракови со можност за...