Ајде да ѝ погледнеме в очи на иднината!

Иако под ударот на тектонските движења предизвикани од македонско-грчкиот договор за името на нашата земја голем дел од таканаречената јавност буквално се раздвои на своите составни делови, при што...

Одумирање на државата

Постои таков тип несреќни луѓе кои, од раѓањето па до смртта, живеат во заблуда дека поради нешто се повикани да се занимаваат со јавни работи, да го исправаат она...

Време на чуда!

Секој криминал е криминал, само криминалот на функционерите е функционерски криминал, а криминалот на највисоките функционери е – највисок криминал