Машка вода

Македонските спортисти на Олимпијадата ги исполнија сите мои очекувања. Имено, не очекував ништо од нив и тоа и се оствари. Зошто тогаш да не бидам задоволен?

Што поплави поплавата

Патот до загрозените подрачја е расчистен и државните делегации можат непречено да одат на терен и да се восхитуваат на резултатите од илјадагодишните природни феномени

Кога ѓубрето управува

Разликата од ординарна терористичка организација и водење политика на македонски начин е во тоа што овде никој не ја презема одговорноста.

Кон излезот

Народот во Дојран одлучи да не се прикажува филмот „Во царството на сетилата“, затоа што е небезбеден за гледање. Како што одлучи дека водата во Дојранското Езеро е безбедна...

Новинарството патриотско, известувањето идиотско

Ставањето на пиедестал на една идеја, едно мислење, едно однесување и нивно поистоветување со патриотизам, држава и единствена исправност е опасна теза, чии последици се сѐ уште видливи во...

Што ни се случи, што направивме и како натаму?

Во моментот кога толку очигледно и прецизно политичката држава ќе биде заменета со полициска, улогата на медиумите се сведува на улогата на оној келнер од „Титаник“ што се обидел...

Од седма сила до 13-то прасе

Сликата на македонското новинарство денес: малку цинизам за распаѓањето на Унијата, малку повеќе ксенофобија и дискриминација кон другите и сето тоа зачинето со соодветна доза надрилекарства. Твитот на некогашната министерка...